Müslüman müslümanın kardeşidir

Müslüman Müslümanın kardeşidir hangi ayet?

Bunu düşünürken Hucurat Suresi'ndeki 10. ayet dikkat çekicidir. Bu surede şöyle buyuruluyor: "Müminler ancak kardeştirler." Bu ifadeye dikkat etmek lazım. "Müslümanlar kardeştir" denilmiyor. "Müminler kardeştir" buyuruluyor.

Her kim Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse?

Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bi ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun (bu iyiliği) sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir. Her kim dünyada, bir Müslümanın (ayıbını) örterse Allah da kıyamet günü onun (ayıbını) örter."

Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez onu düşmanına teslim etmez Kim mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir?

Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.

Müslüman müslümanın kardeşidir ayet mi hadis mi?

Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: "Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. … Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter."

Hucurat suresi 10 ayette verilmek istenen mesaj nedir?

10.Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.

Kim bir Müslüman kardeşinin kusurunu örterse?

Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter."

Elinden ve dilinden emin olmak ne demek?

Nitekim hadisin başka bir tarikinde Müslim-gayrimüslim ayrımı yapılmaksızın, “Müslüman, elinden ve dilinden insanların güven içinde olduğu kimse, mümin de insanların malları ve canları hususunda kendisine güvendiği kimsedir.” (Nesai, İman, 8/4998.) buyrulmaktadır.

Categories:Konum