Muhallebi nasıl yapılıyor
Tam ölçülü muhallebi nasıl yapılır?
Tam Ölçülü Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemeleri yani nişasta, pirinç unu, vanilyaları bir kasede karıştırdım, harmanladım ki eşit karışsın.
- Sütü tencereye koyup altını yaktım, şekeri attım karıştırdım.
- Hemen kuru yani toz malzemeleri ekledim.
- Sürekli karıştırdım, kaynayana dek bırakmadım.
Sade muhallebi Nasıl Yapılır?
Sade Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye nişasta, şeker ve unu alın. Sütü de ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Orta dereceli ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Fokurdamaya başladıktan sonra vanilini ilave edin, tereyağını da ekleyerek ocaktan alın.
- Karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Apr 5, 2019
Muhallebinin içine neler giriyor?
En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı un.
- 4,5 su bardağı süt.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya.
Oct 15, 2017
Tencere muhallebisi nasıl yapılır?
Sade Kolay Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede süt, şeker ,un ve nişasta iyice çırpılır.
- Daha sonra orta ateşe koyulur ve çok geçmeden vanilyası da eklenir.
- Karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Kaynamaya yakın margarin veya tereyağ eklenir ve muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
1 bardak süte kaç kaşık nişasta konur?
1 litre süt. 1 su bardağı toz şeker. 3 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
En iyi muhallebi nasıl yapılır?
Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. …
- Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
- Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
- Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
En kolay muhallebi nasıl yapılır?
4 su bardağı süt. 1 su bardağından biraz az tozşeker. 2 yemek kaşığı un….Kolay Muhallebi Yapılışı:
- Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
- İyice karıştırın.
- Ocağın üzerine alın.
- Kaynayana kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra, biraz daha pişirip ocaktan alın.