Muasır medeniyet ne demek

Muasır medeniyet ne anlama gelir? Önce muasır medeniyetler seviyesini kısaca bir tanımlayalım. Diğer ülkelerden farklı olma durumu. Yani gerek sosyal gerek ekonomik gerekse bilimsel açıdan diğer ülkelerden daha önde olan ülkelerin bulunduğu konum.

Atatürk’ün muasır medeniyet sözü ne demek?

"Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi, en geniş, refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak nedir?

Halbuki sözün aslı şu: "Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız." İki cümle arasında galaksiler kadar fark var. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak sözünde "milli kültür" hassasiyeti yoktur. … Kendi kültürünü önemser. Onu yüceltmeyi hedefler.

Muasır medeniyetler seviyesi hangi ilke?

Atatürk ilkeleri (Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, İnkılapçılık, Devletçilik), Atatürk'ün dünya görüşünü ve felsefesini belirten temel unsurlardır. Atatürk inkılap ve ilkeleri birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Bu bütün, onun deyimiyle “muasır medeniyetler seviyesine” ulaşmayı amaçlar.

Çağdaş medeniyetler seviyesi ne demek?

İleri ülkeler, gösterdikleri siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerle içinde bulundukları çağın uygarlığını temsil etmek üzere belli bir düzey çizerler. İşte bu düzey “çağdaş uygarlık düzeyi”dir. Çağdaş medeniyetler; “bilgiyle, kültür-sanatla” ve “bilgi toplumu” olmakla oluşur.

Çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak ve bunun üzerine çıkmak çabası hangi ilke?

Atatürkçülük, Türk Milletini çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için konulan ilkelerin toplamıdır.

Çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak Atatürk’ün hangi ilkesidir?

Atatürk Milliyetçiliği : Türk Devletinin bağımsızlığının korunması ve aynı zamanda çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılmasını hedeflemiş ve Türk milletinin bütün fertlerinden bu gaye için çalışmalarını istemiştir. Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı hissi olmaktan çok akılcıdır. Misak-ı Milli (milli sınırlar) esastır.

Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak hangi Atatürk ilkesi?

Atatürk, “çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak” derken, ülkemizin modern ve çağdaş bir ülke olması için sosyal ve kültürel devrimlerin yapılmasıyla ekonomik gücü sağlamak adına da sanayi alanında kalkınma sağlanmasını söylemek istemiştir.