Dolmalık biber fidesi

Dolma biber tohumu nasıl alınır?

Tohumluk olarak belirlenen biber bitkisinde oluşan biberler vasıtasıyla tohumluk ihtiyacı karşılanır. Bunun için ise tohumluk olarak belirlenmiş durumdaki ilk oluşan biberlerin koparılmayıp iyice olgunlaşarak kızarmaları beklenir. Kızarak iyice olgunlaşan biberin çekirdek kısımları tohum olarak alınır.

Dolmalık biber tohumu nasıl ekilir?

işlenmiş toprağa biber tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 0,5-1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 12-20 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Dolmalık biber nasıl yetiştirilir?

Biber yetiştiriciliği için toprağın ` ile 70 oranında nemli olması gerekiyor. Hava sıcaklığının 24-25 derecede olduğu, ışık alan bölgelerde biberler kolaylıkla yetişiyor. Sera yetiştiriciliği söz konusu olduğunda, nem oranı p-75 civarında tutuluyor. Biber toprak açısından seçici bir bitki olarak tanınıyor.

Sarı dolmalık biber nasıl yetiştirilir?

Tohum ekimi Tohumlar önce sıcak yastıklara ve kasalara ekilir. Tohumlar çimlenip ilk gerçek yapraklar görüldükten sonra plastik torbalara şaşırtılır. 6-7 yaprak olunca araziye şaşırtılır. Viyollere de ekim yapılmaktadır ve tohumlar direkt olarak viyollere ekilmektedir.

Biber tohumu nasil cikarilir?

Tohumlara zarar vermemek önemlidir. Etli kısmın içerisinde dökülen tohumları da alırız. Biberin sap kısmında kana tohumları narince kabımıza aktarırız. Tam olarak kuruttuğumuz için tohumların çoğu kendiliğinden dökülecektir.

Biber tohumu nasıl saklanir?

Tohumlarımızı saklarken dikkat edeceğimiz en önemli parametreler ışıksız ortam, kuru ortam ve sıcak olmayan serin bir ortamdır. Vakumlanmış ambalajlarda da saklayabileceğiniz tohumları özellikle kış aylarında kalorifer, soba gibi ısınma gereçlerinin olmadığı bir ortamda serin bir şekilde muhafaza etmelisiniz.

Biber fidesi nasıl hızlı büyür?

Biber erken devrelerde daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyar. Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı 15-17 ºC olduğunda gelişme iyi olur.

Categories:Yazılarımız