Amalgam dolgu zararlı mı

Amalgam dolgulardan kaynaklanan düşük oranda cıvaya maruz kalmanın sağlık için bir zararı bulunmamaktadır.

Amalgam dolgu sökülmeli mi?

Amalgam Dolgular Sökülmeli mi? Kırılmış ve çürük oluşmuş amalgam dolgular sökülebilir. İçerdiği çivadan ötürü bu tip aşınmalara rağmen ağızda kalmaya devam etmesi özellikle ağzında çok sayıda amalgam dolgusu olan hastalarda, bazı sistemik hastalıklara sebebiyet verebilmektedir.

Amalgam dolgu sağlam mı?

Amalgam dolgu basınca daha dayanıklıdır. Amalgam dolgu için çürük temizlenerek kavite denilen boşluğa dolgu eklenir. Yani dişe fiziksel olarak bağlanır. Kompozit dolgu ise dişe kimyasal olarak bağlanır.

Amalgam dolgu hangi hastalıklara yol açar?

Tutkun, "Ağızdan salınan amalgam, bir zaman sonra buharlaşıyor ve solunum yolu ile vücuda giriyor. Bu da uzun vadede başta alzheimer, böbrek yetmezliği, kalp hastalıkları ve şizofreni olmak üzere 50 hastalığa davetiye çıkarıyor" diye konuştu.

Amalgam dolgusu olan insanlar uzun yıllar sonucunda ne gibi sorunlar ile karşılaşabilir?

Amalgam dolguyla uzun yıllar yaşamak vücutta ağır metal birikimine yol açıyor. Amalgamın MS, Alzeheimer, Parkinson, migren, göz, böbrek, cilt hastalıkları gibi rahatsızlıkları tetiklediğine dikkat çeken uzmanlar, söz konusu dolgu malzemesinin acilen yasaklanmasından yana.

Amalgam dolgu yutulursa ne olur?

Birçoğumuzun ağzında bulunan ve yüksek miktarda cıva içeren amalgam dolgular zehirlenmemize sebep olabilir. Uzmanlara göre bu dolgu türü bazı rahatsızlıklara ve organ hasarlarına neden olabiliyor.

Amalgam dolgu ne zaman sökülür?

Amalgam Dolgular Sökülmeli mi ? Ağzında bir dolguyla gelen bir çok hasta “bu siyah dolguyu sökelim mi?” diye sorar. Yaklaşım şu şekilde olmalıdır; eğer dolgunun bütünlüğü bozulmuş, çatlamış, kırılmışsa, diş farklı bir yerden çürümüşse yada estetik olarak bir sorun teşkil ediyorsa o zaman amalgamı sökmek mantıklı olur.

Amalgam dolgu neden tercih edilmez?

Amalgam dolgular; yalnızca cıvaya allerjisi var olduğu tespit edilen kişilerde kullanılmamalıdır. Bu durum ise %1'den de düşük bir ihtimaldir. Maddi açıdan zora girilmemesi ve dişin yıpranma olasılığının göz önünde bulundurulması gerekliliğiyle şart olmadığı sürece amalgam dolgular çıkarılmamalıdır.

Categories:Konum