Çocuğun kum dökmesi tedavisi

Çocuğum kum döküyor ne yapmalıyım?

Bebek ve çocuklarda da, büyüklerde olduğu gibi, kum dökme sorunu ile karşılaşılabilir. Bebek büyüyüp, böbrekleri geliştikçe ve bebek su içmeye başladıkça kendiliğinden düzelir. Kum dökme problemi ya da böbrek taşı olan çocuklarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta su ve sıvı alımının arttırmasıdır.

Cocuklar neden kum döker?

Bu nedenle bebeklerde böbrekler yeterince gelişmediği ve çok etkili çalışmadığı için idrardaki maddelerin bir kısmını ememez. Böbrek tam etkili çalışamadığından bazı maddeler idrar yoluyla dışarı atılır. Bunun sonucu olarak da bebeklerde taş düşürme ya da kum dökme gibi rahatsızlıklara rastlanır."

Kum döken çocuklar ne yemeli?

Bu durumu önlemek için beslenmenizde bol bol kalsiyum ve D vitamininden zengin besinlerle beslenmeye çalışın. Süt, yoğurt, çökelek, kurubaklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve incir kalsiyum açısından zenginken; somon, sardalya, mezgit, yumurta sarısı ve peynir de D vitamininden zengindir.

Kum dökme kendiliğinden geçer mi?

Böbrekten idrar kanalına düşen taş boyutu 5mm'den küçükse p-85 oranında kendiliğinden düşer. Bu hastalar için ağrı kesici tedavi aslında yeterlidir.

Kum dökerken neresi ağrır?

Kum dökmenin en belirgin belirtisi böbreklerde yani karnın yan taraflarında duyulan hatta bazen kasıklara, sırta kadar yayılan şiddetli ağrıdır.

Kum taş düşürmeye ne iyi gelir?

Günlük en az 2-2,5 litre su içmek, çay, kahve tüketimini azaltmak, asitli içecek içmemek, kalsiyum içeren süt, peynir gibi ürünleri kararında tüketmek, bol bol hareket edip egzersiz yapmak yeni taşların oluşumunu engellemede ve taş düşürmede işe yarar yöntemlerdir.

Kum Dokuldugunu nasil anlariz?

İdrara çıkıldığında yanma hissiyatı, idrar renginin koyulaşması hatta bazı durumlarda bazen gözle görülebilen bazen de tahliller sonucunda idrarda kan görülebilmesi, idrara sıklıkla çıkıldığı halde idrarın tam boşalmaması hissi en sık görülen belirtiler arasındadır.